2020 25. kitabı
Kitaba başlamak için kendimi ikna etmem iki ay sürdü neredeyse. Aklımda hep Grange kitapları bitecek korkusu. Nitekim kendimce haklı olduğumu kitabın kapağını kapattığımda anladım. Bu kurgu profesörünün bir kitabı daha eksilmişti listemden. Grange'in kurgu, araştırma-inceleme veya kitap geneline yayabildiği aksiyon konusunda ne kadar usta olduğunu artık biliyoruz. 70ler 90lar arası Türkiye, Bozkurtlar, Ülkücülük, Türk mafyası gibi konuların yabancı bir yazar tarafından işlenmesi kitabı daha cazip kılıyor. Yazar yine her kitabında olduğu gibi derin bir araştırma sonrasında yazmış kitabı. Bazı bölümleri rahatsız edici olabiliyor ama kabul etmek gerekiyor ki ülkemiz sağ sol çatışmalarının ölümlerle sonuçlandığı karanlık bir dönemden geçmişti. Ayrıca kitabı bir roman olarak değerlendirmekte fayda var tarih veya araştırma kitabı olarak bakmamak gerekiyor. İnceleme yaparken ufak bile olsa olumsuz bir eleştiride bulunurdum ama Grange`in bu kitabında eleştirebilecek bir konu bulamadım. Mükemmel kurgu, mükemmel konu, mükemmel bir araştırma ve mükemmel bir aksiyon.
Kurtlar İmparatorluğuJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap · 202010,2bin okunma