2020 19. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2020 17:25
Korku... Hepimizin öyle ya da böyle sahip olduğu bir duygu. Sanmıyorum ki bu duyguyu hayatında hiç tatmamış bir insan olsun. Utançlar, belirsizlikler, bilinmezlikler derken hep bi şeylerden korkuyoruz işte insanlığın hissettiği en güçlü duygu bu olmalı diye düşünüyorum ve bence çoğu davranışımızın temeli bir miktar "korku" barındırıyor. 'Herkes ne der?, 'İnsanlar hakkımda ne düşünür?' vs gibi. Ama en çok belirsizlik ve bilinmezlik mahveder insanı. Oyle ki insan belirsizliktense kötü olan sonları, cezaları bile isteye kabul eder. Çünkü bilir ki hiçbir ceza insanın kendi kendini yiyip bitirmesinden, vicdanı ile baş başa kalmasından daha ağır değildir. Zweig'den okuduğum 6. eser bu ve Zweig yarattığı karakterin içindeki ruhsal çekişmeyi öyle bir tasvir etmiş ki karakter ile birlikte ben de korkuyu ta içimde hissettim. Aynı zamanda kendi korkularımı sorguladım durdum. Konu olarak; savunma avukatı ile evli zengin bir kadının hayatına heyecan katmak amacıyla kendisine bir sevgili bulmasını, onun bu ilişkisini bilen biri tarafından devamlı olarak tehdit edilmesi ile başlıyor bu hikaye. Kadın bu korku sayesinde kendisini sorguluyor, kendisi ile yüzleşiyor ve davranışlarındaki anlamları çözüyor. Sonu olarak ise kesinlikle beklenmedik ve şaşırtıcı olduğunu söyleyebilirim :)
KorkuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2022124,9bin okunma