Kesinlikle efsane bir kitaptı.Yazarın anlatımı, karakterlerin betimlenmesi efsaneydi.
Baştan sona kadar severek ve büyük bir heyecanla okuduğum kitaplardan biri oldu.
Konusuna gelince; Arkeolog olan Ayliz Kılıç, Mısır piramitlerinde ekibiyle çalışmalar yapmaktadır ve doğum gününde grup şefi Murat ile birlikte piramidin yasak yerlerini gezmeye başlarlar. Bu, Ayliz için çok çok önemli bir hediyedir. Çünkü Ayliz işini çok sevmektedir.
Murat ile ayrılıp tek başına ilerlemeye başladığında bir anda kendisini bir hazine odasında bulur ve akıl almaz bir şekilde kendini başka bir yerde bularak olaylar başlar. Daha birkaç sayfasında bu olaylar olunca, devamını da merak etmemek elde değildi.
Karakterlere gelince, Ayliz karakterini severek okudum. Başlarda Aytun'a da sinir olsam da bir süre sonra onu da sevmeye başladım. Simge'ye gelince, okurken çok çok eğlendiğim bir karakterdi.
Ayliz'in başına gelenler, gerçek kimliği, evinin yolunu aramaya çalışması kısacası her şey çok sürükleyici olarak ilerledi ve kitabı çok kısa bir sürede bitirdim.
Kesinlikle okumalısınız