2020 136. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2020 13:41
Popüler kültürün beni yanılttığı bir kitap diyebilirim. Bana hissettirdiği ilk şey ‘yazarın kafası fazla karışmış’ oldu. Yazar hangi konu hakkında yazacağına tam olarak odaklanamamış hissini verdi. Bu kitabın beni çekmesinde ki en büyük neden Türk kadın yazar olmasıydı. Yazar erkek ve kadınlarla ilgili iyi gözlemlere yer vermiş. Kadın haklarına güzel noktalardan değinmiş. Ancak dili pek iyi kullanmadığını ve bir sürü imla hatasıyla karşılaşabileceğinizi söyleyebilirim. Kitap için baya araştırma yaptığını değindiği tarih konularından belli ediyor. Ancak tarihi kurgulayıp hikayeleştirince araştırmaları gölgede kaldı diyebilirim. Kitabın ilk sayfasında tarihi kişileri yansıtsa da tarihi kronolojik bir sıralama yok derken zaten okuyucunun kafasını başta karıştırıyor. Ve romanda yazar sürekli konuya girip sorular sorup yorum yaparak akışı bölüyor. Buda akıcılığı açısından olumsuz ve rahatsız edici bir izlenim veriyor.Dinlerin tarihini konuşurken Müslümanlığa da tarafsız değinir diye düşündüm ama bunu da yapmadı belki de yapmaktan çekindi ona pek yorum yapamıyorum. O konuda bizler kendimize yorum yapmalıyız acaba yazarlarımız, tarihçilerimiz, araştırmacılarımız vs. neden çekiniyorlar?
Gör BeniAkilah Azra Kohen · Everest Yayınları · 202019,3bin okunma