NG

@_nrcn
2020 17. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2020 21:21
Üzerinde çok düşünülmesi gereken, güzel mesajlar veren harika bir kitap olur kendileri. Okurken barındırdığı argo kelimeler beni rahatsız etmedi aksine olayın gerçekliğini tam manasıyla verebilmek adına yazar iyi ki öyle rahat konuşmuş dedim. Bir dünya düşünün iyiliği de kötülüğü de seçme şansınız olmasın. Üstten birileri tarafından yönlendirildiğinizi düşünün. Bu şekilde yapılan bir iyilik mi kabul edilebilir yoksa seçme şansı verildiğinde yapılan kötülük mü? Kendinize sık sık bu soruyu sorup kitabı bitiriyorsunuz. Seçimlerimiz olmazsa o zaman özgürlükten söz edebilir miyiz? Kahramanımız Alex kötülük yapan bir çete lideri ve eylemleri sonucunda önce hapse ardından ıslah evine götürülüyor. Bu aşamada kendinize yine soru soruyorsunuz. Suç işleyen bireylerin topluma kazandırılması için neler yapılabilir? Yazarın uyguladığı yöntem doğru mudur, yeterli midir, geçerli midir? Tüm bu soruların cevaplarını bulduğunuz zaman kitabın vermek istediği mesajı bulursunuz. Okumayı düşünenlere tavsiye edilir.
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,2bin okunma