···Okunma: 08 Haziran 2020 23:33 Öncelikle Kitabı elime almadan önce göz attığım kısa biyografisinde; Bir hukukçu olmasına rağmen edebiyata yönelmiş olması ve herkes tarafından bilinen kitaplarından önce de pek çok tiyatro ve opera sözleri yazmış, fantastik bilimkurgu ve kısmen romantik fantazi öykü türlerinde yazdığı ve tanınırlığının arttığı eserlerinden sonra da bir kaç yazar ile birlikte bilimkurgunun babası olarak adlandırılmış bir yazardan söz ediyoruz. Şöyle ki; ay’a henüz yolculuk yapılmadan önce kaleme aldığı “ay’a yolculuk” ve denizler hakkında net bilgilerin henüz oluşmadığı 1850’lili yıllarda “denizler altında 20000 fersah” kitaplarında tarif ettiği buluşlar ve yöntemlerin günümüz buluşlarına ilham olduğu söylenir.. “Zacharius usta” da bu öngörünün kibir ve manevi değerler üzerinden anlatıldığı, kendi icadı olan “saat maşası” ile ünü dünyaya yayılmış ama aynı zamanda da kendini tanrıya denk gören, ruhunu yitirmiş bir saatçinin öyküsü anlatılmakta. İncecik, akıcı ve etkili bir kitap. Tek nefeste okuyacağınızı düşünüyorum..