···Okunma: 10 Haziran 2020 20:40 Adem Güneş’i üniversite yıllarımda; okuduğum kitaplarıyla ve ilgiyle takip ettiğim, okumaktan zevk aldığım Pedogojik anlamda mesleğime de çokça katkıda bulunan sevdiğim bir yazar, doktor. Uzun yıllar sonra okuduğum bu kitabı ile karşılaşmak ve sindirerek okumak keyifliydi.
Kitapta baştan sona öğrendiğim yeni terimler, kavramlar; onarım hikayeleri ve farkındalık oluşturan aşamalar ile bi valiz dolusu heybeme kattıklarım paha biçilemez.
Yalıtım ile başlayarak, Bırak ve rahatla aşamasına kadar neler yapılması gerektiğini sırası ile anlatıyor kitap ve daha çok pratik uygulama gerektiriyor. Hatta şu pandemi döneminde uygulanması , pratiğe dökülmesi daha uygun geldi bana. Okunmak için tam zamanı.
Belki ben kitaptaki her şeyi şuan da uygulamadım, teorikte idrak etmeye,anlamlandırmaya çalıştım. Gün gelecek onarıma ihtiyacım olduğunda uygulayacağım bir hazine olacak.
Kitap bittikten sonra şunu fark ettim ki ; telaşlıyım. Bu telaşı azaltmak, sakinleşmek, kaliteli yaşamak;düşüncemde, duygularımda, olgunluğa erişmek olaylara bakış açımı değiştirmek için iyi ki okumuşum dedim.
Sizlerde okuyun.