2020 122. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2020 14:05
Bu kitap'ı hep okumak istemiştim ve iyi bir kitap olduğunu düşünmüştüm ama okuduktan sonra beklediğimin çok üstündeydi.Kitap beni çok etkiledi aşk klasiklerini severim ve bu kitap'ı okuduktan sonra adeta büyülendim.Kitap genç wertherin acıları,beyaz gece ve diğer aşk kitaplarına benzer yanları vardı.Özellikle Armand'ın kumara başlaması aklıma dostoyevski'nin kumarbaz adlı eserini aklıma getirdi.Kitap birçok yazara esin vermiş ve Namık kemal'in intibah adlı eserini bu kitaptan etkilenerek yazıldığını öğrenince şaşırdım.Kitap'ın sonlarına doğru Armand'a çok öfke duysamda kitap'ın sonunda çok üzüldüm.Aşk ve nefret birbiriyle yakın duygular ve kitapta ikisine de değinilmisti ayrıca Yazar'ın kendi gerçek hayatında zengin erkeklerle beraberlikler yaşayan bir kadınla tanışması bu kitap'ı yazmasında büyük etki yaratmış.Kısaca ,kâh üzüldüm,kâh sevindim ve klasiklere başlamak isteyenlere önerebileceğim bir kitap.
Kamelyalı KadınAlexandre Dumas (fils) · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201924,1bin okunma