Atmosferini bildiğimiz kitaplar vardır hani, mesela kimi kitaplarda yüksek sosyetenin göz alıcı yaşamında dolanırsınız, kimi kitaplarda alt sınıfın acizliğini solur öfkelenirsiniz, kimisinde öyle kimisinde böyle ama tanıdıktır az çok. Bu eserde bambaşka bir dünyadasınız, alıyor sizi bilmediğiniz bir İstanbul zamanında iki Ermeni ve bir divanenin yanına götürüyor. Sayfa sayısı az, böyle kısacık hafif gizemli kitaplara bayılıyorum. İçinde barındırdığı mizahı ve gizemi o kadar tadında ki... Çerezlik diyorlar ya işte tam da öyle ama kolay kolay unutulmaz çünkü tadı damakta kalıyor. Üstelik sonunda varılan sonuç, yerinde bir öğreti sunuyor bize. Yazarımızın sondaki çıkarımlarının bir kısmına katılmasam da kimilerine oldukça hak verdim.
Efsuncu Babanın acınası inancı, Agop ile Kirkor'un eğlenceli diyalogları akıp gidiyor ve kitapta var olmalarının bir sebebi var. Sonlara doğru oldukça meraklandığımı da akıcı bir kitap olduğunun kanıtı niteliğinde söylemek istiyorum. Velhasılı kelam okuyunuz ve tadına varınız. Sağlıcakla kalın.