2020 49. kitabı
|Bir İdam Mahkumunun Son Günü| •#alıntı • • Ne yazık! Dünyada sadece tek bir varlığı sevmek, onu bütün kalbiyle sevmek, karşınızda durup size bakar, cevap verir, konuşurken, sizi tanımadığını fark etmek! Sadece onun tesellisine ihtiyaç duymak ve bunu yapması gerektiğinden habersiz olan tek kişi olduğunu anlamak! • #victorhugo #hasanaliyücelklasikleri #türkiyeişbankasıkültüryayınları #biridammahkumununsongünü #okudumbitti #ayşegülöneriyor #kitapalıntısı #bloggerbook #bookstagrammer #bookstagramturkey #bookstagramlove #okuryorumu #birokurunkaleminden #birokurungüncesi #booklikes#bloggerlifestyle
Bir İdam Mahkûmunun Son GünüVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2026152,8bin okunma
Büyük beklentilerle okuduğum bir kitap. Sanırım derin anlamlarını yakalayamadım okurken. Çok uzun uzun anlatımlarla o idam anını okumak için bitirdim diyebilirim. Yani bir insan idam edilirken nasıl hisseder, giyotin indiği zaman belki bir iki saniye önce , tam o an ve sonrası insan ne hisseder ya da çevresinde ki kalabalık bu kıyum karşısında nasıl tapki verir bunu Victor Hugonun kaleminden duymak çol daha gerçekçi olurdu.bunu hiç bir zaman idam edilen kişiden dinleyemeyiz ama Victor Hugo gibi bir duayen yazarın kaleminden çıkınca ancak böyle hissederdi diye düşünebilirdik ama işte tam o anda bitmiş olması içimde bir uhde bıraktı. O andan ve sonrasından bahsetmiş olmasını beklerdim. Belki böyle bir yapıttı eleştirmem haddim değil ama kahramanın iç dünyasına yönelik çok daha uzun uzun betimsel anlatımlar olması güzel olurdu. Tabi benim dediğim her şey de anlatılsa kitap 70-80 sayfa olmazdı😅