Bilinçli Bir Atalet Hali :Oblomovluk
2020 30. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2020 15:08
Oblomovka sahillerinden selamlar Şaka şaka. Evde uzanmış yatıyorum öyle. Zahar'a seslendim seslendim gelmedi. Hatırladım. Benim çorabıma varana kadar giydirecek bir uşağım yoktu. Oblomov kadar tembel olabilmek için zengin olmak gerekiyor. Peki Oblomovluk aslında ne anlama geliyor? Oblomovluk : Bir varoluş trajedisi, bilinçli bir atalet halidir. Bir uyuşukluk değil aksine fazla uyanıklık, her şeyin farkında olma halidir ve her şeyin farkında olmasına rağmen olaylara eylemsizlikle tepki vermektir. Kahramanımız Sürekli düşünür ancak düşüncelerini hayata geçiremez, her daim yeni projeler üretir ama gelin görün ki bunları bir türlü gerçekleştiremez. İleri mi atılmalı yoksa olduğu yerde mi kalmalı ;bu konuda kafası sürekli karışık ve kararsızdır. Roman konusunda değinmek istediğim unsur ise; genel olarak romanın sosyolojik yönünden çok psikolojik yönü ağır basması. Karakter analizleri ve onların ruh hallerinin tasvir edildiği bölümler ustalıkla yazılmış. Bazı kitapların tavsiyeye ihtiyacı yoktur bu da o nadir eserlerden. '' Ya şimdi ya da hiçbir zaman'' Peki Oblomov hangi yolu seçecektir?
Oblomovİvan Gonçarov · Antik Batı Klasikleri · 201349,8bin okunma
harika bir kitap hakikaten👍