2019 106. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2019 10:29
Kim bilir, belki de yeni buluşlar yapmak yerine onarma yoluna gitsek, dünyamız daha mutlu bir yer olurdu. Evetttt güzel bir kitabın daha sonuna geldik. Gerçi biraz uzadı ama sağlık olsun. Güzel ve harika bir yolculuğa hazır mısınız. Amerikalı bir kadın ve Avustralya da yaşayan Aborjinler isminde yerli bir halk kendilerine gerçek insanlarda diyorlar. Kitabımız kahramanı olan amerikalı kadın yaptığı güzel projelerden sonra yerli halktan gelen bir davetle heyecanlanır zira gideceği yerde ona verilecek güzel bir ödül ve yemek olduğunu düşünür. Ama gittiği zaman gerçeğin hiçde hayal ettiği gibi olmadığını görür ve heyecan merak acı zorluk dolu bir yolculuk başlar kahramanımız için. 4 ay süren çöl yolculuğu ve bu yolculukta başına gelen bir sürü şey kitapta hepsini bir bir ve güzelce anlatmış neler yaşadı nasıl yol aldı neler yedi ne içti nasıl uyudu yerli halkla birlikte yaşadığı bir sürü şey anlatılmış onları okuyup öğrenebilirsinlz ama asıl şey şu ki herşey içimizde yüreğimiz de herşey bizde saklı mücadele başarı hırs azim sadakat sevgi hoşgörü güzel olan iyi olan ne varsa hepsi içimizde ve bizde saklı bize düşen onları kuytu köşelerden çekip çıkarmak ve bunun için illa bir ateşleyici yada teşvik edici bir şey arıyorsanız alın işte size çözüm okuyun bu kitabı düşünün üzerinde yorumlayın. Baya çok cümlenin altını çizdim bu kitapta ki ben pek kitapta satırların üzerini çizemem öyle kolay kolay. Kitap size ne katar nasıl etkiler bilemem ama şunu belirtmek isterim herşey içimizde güzel bakmak hissetmek olumlu düşünmek ve çevremize faydalı olmaya çalışmak işin özü bu. Kaldı ki kimse kusura bakmasın o çölde anlatılanlar gibi vay efendim şu hayvanı bu otu yiyelim şunu içelim falan olayı olamaz zira hepimiz rahat bir yaşama alıştık ve bu günün şartları da bunlar o yüzden bu şekilde daha doğal ve güzel bir hayat sürebilmek ümidi ile sevgiyle kalın kitapla kalın mutlu kalın güzel insanlar
Bir Çift YürekMarlo Morgan · Dharma Yayınları · 200127,5bin okunma