2020 20. kitabı
Herkes bir dönem terapi odalarında ne olduğunu merak etmiştir. Sebebi çoğunlukla dahil edilmediğimiz dolayısıyla bilmediğimiz bir alan oluşu. Irvin Yalom psikoterapi seansının ne kadar etkili olabileceğini göstermek için anlatmaktan daha etkili bir yol bulmuş. Her gün biraz daha yakın adı, terapinin adım adım ilerleyişini ifade ediyor. Kitapta Irvin Yalom, Ginny Elkin ile özel seanslara başlar ve bunları iki taraf da günlük tutar gibi kayıt alır. Bu kitap aynı zamanda hem terapistin hem de terapi alan kişinin düşüncelerini içeriyor. Son seanslara doğru terapiye dahil edilen biri daha oluyor. Terapi yaklaşık bir buçuk yıl sürüyor. Bu süreçte altı ayda bir yazdıklarını birbirleriyle paylaşıyorlar. Bu aynı zamanda terapinin işleyişine olumlu etki ediyor. Irvin Yalom'un tarzı hakkında bilgi edinmek istiyorsanız bu kitapla çok kolay yoldan bilgi alabilirsiniz. Psikolojiyle ilgiliyseniz bu kitap çok keyif verici olabilir. Özellikle öğrenciyseniz süreç işleyişi hakkında geniş bilgi verecektir. Sağlıkla kalın, sevgiler.
Bilim
Her Gün Biraz Daha YakınIrvin D. Yalom · Kabalcı Yayınevi · 20041,405 okunma