·355 syf.····Okunma: 23 Haziran 2020 17:00 · Yine ABD ve yine ırkçı saldırılar. Gün geçmiyor ki ABD'nin ırkçı saldırılarıyla ilgili bir haber duymayalım. Bazı yerler bazı olaylarla bütünleşmiş olur. ABD de ırkçı sıkandallarıyla her daim gündem olmayı başarmış bir yer olarak hafızalarımıza kazınmış.
ABD'de zenci bir adamın işlemediği bir suçtan ötürü yargılanması ve avukatlığını üstlenen bir adamın kızının gözünden ırkçılığın tüm sert hallerini buluyoruz kitapta.
İncelememim başında da belirttiğim gibi ABD özellikle siyahilere uyguladığı ırkçı politikalarıyla her daim gündem olmayı başarıyor. Öyle ki yakın zamanda ABD'nin Minneapolis eyaletinde dolandırıcılık suçundan yakalanan ve polisler tarafından orada nefessiz bırakılarak ölümüne göz yumulan siyahi adam skandalına şahit olduk. Bu ne ilk skandaldı ne de son olacak biliyoruz.
21. yüzyılda hala ırkçılığı konuşuyor olmak çok üzücü. Hala insanların dilleri, dinleri, renkleri yüzünden dışlanmaları, infaz edilmeleri çok üzücü. Ve ırkçılığın en büyüğünü her anlamda örnek gösterilen Batı'da görmek kafalarda soru işareti bırakıyor. Medenileşmeyi sadece giyim- kuşam, yaşam stili olarak görmek çok yanlış. İnsanların kafaları değişmediği sürece değişimin hiçbiri değişim değildir benim gözümde.
Malcom X' in şu sözü Batı özelinde tüm ırkçılar için söylenmiştir:
"Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır."