korku....
İnsana her şeyi yaptırabilecek kadar güçlü bir düşman...
kitabı okuyup bitirince bu düşmanın gücüne şahit oluyorsunuz.
yine bir Zweig kitabı ve yine mükemmel tahlil gücü. ben bu kitapları okuyup bitirince bir erkek diyorum nasıl oluyor da bir kadının duygularına bu kadar hakim olabiliyor. Hemen hemen tüm kitaplarında çok sağlam tahlillere yer veren zweig kadın ruhunu en ince detayına kadar okuyucusuna hissettiren ve hatta yaşatan bir yazar . bu eserinde de bize sunduğu yine aynı şey.
psikolojik yönü ağır olan bir eser.
İnsan en çok korkunun kendisinden korkar. Ve bu korku insana yapmayacağı şeyleri dahi bir çırpıda yaptırıverir. Ve yine aynı korku insanın elindeki şeylerin aslında ne kadar değerli olduğunun da farkına vardırır.
kahramanımız Bayan Burjuva sekiz yıllık evliliği boyunca elindeki hiç bir şeyin kıymetini bilmeden hayatını yaşamaya devam eder. Karşısına bu durağanlıktan sıyrılabileceği ve hayatına heyecan katacağını düşündüğü bir ilişki yaşayana kadar da hiç bir şeyin farkında değildir. Lakin bu gizli ilişkinin bir tanığı vardır, bu tanık Bayan Burjuvaya müthiş bir ders verir. Aslında monoton olarak devam eden evliliğinin ne kadar değerli olduğunu o zaman idrak ediyor. ve yine bu idrakin temelinde yatan şeyin "KORKU" olduğunu görüyoruz.
o halde bakalım neler yaşamış kahramanımız. Kısacık, akıcı ve müthiş tahlilleri ile sizi sürükleyecek bir eser daha tavsiye ediyorum. keyifli okumalar