Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 23 Haziran 2020 23:39 Ne zamandır bu kitap okuyacaklarımın listesindeydi. En sonunda alıp okuyayım dedim. Daha önce hiç halide edip Adıvar okumamıştım. Normalde türk klasiklerini pek sevmem ama ilk başlardaki akıcılığı bana en az o gün 150 sayfa okutturdu. Kitap o zamanki 2. Abdülhamid dönemini bence çok iyi yansıtmış. Kitaptaki kadın-erkek ayrımcılığı çok baskın bir şekilde insana hissettiriyor. Kitap ilk olarak rabianın annesi eminenin hayatını anlatarak başlıyor. Nedense ben annesi ile kızını davranışlarını,huylarını çok benzettim. Rabia gerçekten o zamanın şartlarına göre oldukça güçlü bir kızdır.Yani kadarki mahallenin kabadayısını bile hizaya sokmuştur. Ben bu yandan rabiayı oldukça sevdim.Fakat evlendikten sonra kocasına soğuk davranışları, gururlu hareketleri birazcık sinirimi bozdu ama oldukça güzel akıcı bir hikaye idi. Halide Edip Adıvara başlamak istiyorsanız bu kitapla başlayabilirsiniz. yine türk klasiklerini güzel bir soonla bitmesi beni açıkçası memnun etti.
son olarak içerdiği mesajlar gerçekten çok güzeldi okuyun okutturun!!