2020 68. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2020 16:25
Çıtayı ne kadar yükseğe çıkaracaksın bay Livaneli?... Beni benden alıp çok etkileyen bir kitap oldu.İç huzursuzluk,görmeden sevdalanmak,yılların verdiği bitmislik,bitip tükenmeyen umut... İnsanın merakını sürekli canlı tutan,acabalarla diğer sayfaya geçiren,sizi masalsı bir dünyaya çeken,aynı zamanda IŞİD zulmünü gözler önüne seren,sade ve akıcı bir dille yazılmış harika bir kitap.Baslayinca başından kakmamayacaginiz film tadında bir kitap oluşturmuş ZÜLFÜ LİVANELİ. İstanbul'un telaşı içinde gazetecilik yapan İbrahim'in çocukluk arkadaşı Hüseyin'in ölmesi üzerine Mardin'e gidişiyle bir iç huzurluk savaşı başgösterir.Huseyin ISİD zulmünden kaçip Türkiye'deki sığınma kampinda tanıdığı Ezidi kızı Meleknaz'a aşık olur ve Meleknaz için nişanlısını terk eder.Ardindan aile baskısında n ötürü Meleknaz"i İstanbul'a gonderir.Sonrasinda Hüseyin bu Ezidi kızla olduğu için IŞİD militanları tarafından Amerika'da yaşayan abileri Hüseyin'i ISİD'in elinden kurtarmak için Amerika'ya götürur ama ölüm onu orada bulur. Arkadaşının ölümü üzerine Mardin'e gelen İbrahim hiç gormedigi halde Meleknaz'in yaşadıkları olaylar karşısında ondan etkilenir ve İstanbul'da onun izini bulup kendisiyle olmasını ister ama isteği olur mu olmaz mı?İşte tam orada hikaye biter.
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,7bin okunma