2020 26. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2020 17:36
Ahmet Batman'ın okuduğum üçüncü ve son kitabıydı. Bir daha hiçbir yazarın kalemini görmeden birden fazla kitabını almamaya söz verdim kendime. Bu yüzden kendisine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bu kitaba gelecek olursak yine 5 yıl aradan sonra ikinci kez okuyorum. Birkaç saatte bitirdim, ilk iki kitabına göre sinirlerim bozulmadı. Fakat bu nasıl sıradan bir hikâye? Bu nasıl bir kurgu? Bildiğin 13. bölümde final yapmış yaz dizisi tadında... Yine kitabın içerisinde komik ve de mantıksız bulduğum kısımları paylaşmak istiyorum. "O günlerde, sosyal medya üzerinde gizliden gizliye yazdıklarımı bir mahlas kullanarak yayımlamaya başladım. Okunmak en az yazmak kadar keyifliydi ama çok okuyanım yoktu. Çok okunmak için ne yazmak gerektiğini hiç düşünmedim. Sadece içimden gelenleri yazdım. Nasıl olsa benim gibi insanlar da vardı bu hayatta. Nasıl olsa yazdıklarımı anlayanlar ve beni kendine yakın bulacak olanlar çıkacaktı. Hep yazdım ve yazdıklarımı hiç silmedim..." Öncelikle Ahmet Batman burada Rüzgâr'ı değil de sanki kendini anlatmış gibi geldi bana. Gerçek hayatta da kimliğini gizleyen biri sonuçta. Buna saygı duyulması gerekir mi bilmem ama zaten yazdıkları ilgimi çekmediği için yazanı da merak etmedim. Belki "Ahmet Batman" da bir mahlastır, bilemeyiz. Keşke biraz silgi de kullansaydı... ************************************************************** Bu paragrafta olay içeriği hakkında bilgiler vardır. Kitabı okuyacaklar geçebilir. Müberra Hanım öleceğini sezmiş gibi yatağının üzerine not bırakıyor ve koltukta öylece ölüyor. Ve oğlu sabah herkese ölüm haberinin ulaşmasını sağladıktan sonra öğleye kadar kimselere kapıyı açmıyor. Taziye ziyaretlerini öğleden sonra kabul ediyor. Bence saçma. Kim cenaze evinde kapıdan döner ki? Ya da biz böyle görmedik... ************************************************************** "Gözlerimi açmadım. O bana sevgisini fısıldarken ben de gözlerim kapalı bir şekilde, "Benden çok sevemezsin" dedim. Gülümsedi. Gözlerimi açtım ve başımı kaldırıp ona sarıldım..." Evet karakter burada gözlerini açmadan Yağmur'un gülümsediğini kalp gözüyle görüyor sanırım. Ben gülerim, böyle ayrıntılara dahi gülerim. Ahmet Batman ve kitapları için son yorumum; sosyal medya ve "kitap okuyayım ama edebi olmasın, beni yormasın, süslü cümleler olsun, o cümleleri bir yerlerde yazıp yazıp paylaşayım" diyen kişiler tarafından bu ünü kazanmış. Zaten işletme mezunuymuş sanırım, ticari zekâsını da bu şekilde kullanmış. Ben bedava verseler bile artık hiçbir kitabını okumam. Okumak isteyen olursa bana ulaşabilir üç kitabını da ücretsiz veririm.
Bana İkimizi AnlatAhmet Batman · Destek Yayınları · 201410,9bin okunma