Yeni yazarlar keşfetmeyi ve bu doğrultuda da o keşfettiğim yazardan esintilerinin de tadı, zihin tadıma zevkime uyuyorsa çok daha şanslı olduğumu da söylemek istiyorum...
Ve evet yazarlar keşfederken öncelikle öykülerini okumak sonrasında da varsa diğer kitapları ve türlerini de keşfetmek çok daha verimli ve azimli kılıyor beni.
Bu da bir öykü kitabı...
İçerisindeki sevdiğin öyküler ne? diye sorarsanız her birini size sıra sıra sayarak ne sizleri yormak ne de keyfimi bozmak istemiyorum.
Öyküleri fantastik öyküler... Ama o bildiğiniz fantasizm'lerden değil... Adalet, merhamet, ölüm, bürokrasi, aristokrasi, toplum bilinci altında alegorik düşünceler ve mesajları altta sağlam temeller atarak yeri geldiğinde Tanrıyı Gören Köpeğin tanrının yeryüzünde bir gözcüsü olduğuna dair göndermeleri yeri geldiğinde evin içinde yaşayan ev halkını rehin alan ve bırakmayan fareleri ile anlattığı öyküsüyle de bu durumu da örneklemek isterim.
Asla ama asla yorucu olmayan izdüşüm betimlemeleriyle de su gibi akıcı diliyle daha da çok sevdiriyor yazar kendisini.
#dinobuzzati ile ilk karşılaşmam yaklaşık 2 yıl evvel kitap fuarında görevli olduğum vakte dayanır. Ancak o zamanlar elde edememiştim. Yıllar sonra kitapçı olan bir arkadaşım vasıtasıyla çok da uyguna elime ulaştı.
Ve bitirir, bitirmez diğer kitaplarını da araştırmaya, incelemeye koyuldum. Okuyun, okutun efenim!!!!!!