·320 syf.····Okunma: 30 Haziran 2020 15:16 Kızların Suskunluğu, kadınların bakış açısından Troya Savaşı'nı anlatıyor. Yer yer özellikle sonlara doğru Akhilleus'un anlatıldığı bölümler de var. Sadece kadınlara odaklanılmamış fakat Troya Savaşı olup da Akhilleus'un dahil edilmemesi zor üstelik ana karakteri Briseis onun kölesi olmuşken. Kısaca konu ailesini öldüren adamın yatağına girmek zorunda kalan Briseis'ın etrafında dönüyor.
Eğer hassas biriyseniz biraz canınızı sıkıcak durumlar söz konusu. Öyle mutlu mesut ilerleyen bir süreç değil çünkü. Savaşın sebep olduğu vahşet gayet açık. Yunanlıların ellerine düşen Troya kadınlarının gördükleri muamele yüzünden erkeklere lanet etmemek elde değil. Briseis'in duyduğu nefret okurken sizi de sarmalıyor. Yazar ise gocunmadan kullanmış kelimelerini. Argo ve küfür içeren cümlelere rastlanıyor. Betimlemelerini çok yerinde buldum, güzel yerlere serpiştirilmiş okurken sıkmadı beni en azından. 5 6 sayfada bir yeni bölüme geçmesi okurken bir nefes aralığı sundu bana ve bundan dolayı okumamı kolaylaştırdı.
Daha önce Madeline Miller'in Akhilleus'un Şarkısı kitabını okumuştum. O kitap da aynı ortamda geçiyor ama daha masum ilerliyor. Aşk sevgi görmek istiyorsanız okumanız gereken kitap bu olurdu hani.