Bir Şiir Yazdım: Ömürlük Yarış
Zehir zemberek bir düdük cırladı ve başladı yarış Karış karış adımlarda bile bir telaş, hız saplantısı Arkadan ittiren daha büyük ayaklı, daha bitik insanlar Küçükler büyüdükçe, büyükler eskidikçe kısalırmış Zaman, günden güne uzamaz, günden güne acırmış Görülmesi gerekenler var koşu pistinde O, konuştukça ağza biber süren acele Ve düşünülmesi icap eden onca mesele Denilen: Durmak yok, yarış devam etmekte İlerlemek bir kural herkesin öğrendiği Durmamanın bir sebebi olmalı, bir sebebi Bir nizamsa hareket, uymalı, bükmeli bileği Ama görülmesi gerekenler olsa da koşu pistinde Nihayetinde varılacak bir yer olmadığını, Ayağı takılanlar, ayağa kalkamayanlar fark edermiş Kimileri yarışın başında alınırmış pistten Yere sert çakılanlar götürülürmüş aniden Görülmesi gerekenler varsa koşu pistinde Hızından madalya vermeyeceklerse kimseye Bitişi meçhul, yolu kaygan ve âdemden ademe farklıysa Uyarmalı telaşla adımlayan insanları bir an evvel Yarış yalan demeli, yarış kallavi bir yalan! Ali Kerem
Şiir
Yorgun ürkekler var kosu pistinde ...hirsina yenik dusenler ..gözü dönmus ac köpekler ...o pistte sira sira dizilenler var ..birde bazen guzellikler var kaybolsada birer birer...umut yolun sonunda..ve bu yaris bir hicse henuz baslanmayan hiclige giden yolda