2020 1. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2020 19:46
Akdeniz'in göğü altında isterse sefalet içinde olsun yaşamanın hayalini kuran Romanyalı genç Adriyen başladığı bu yolculukta kendisinden yaşça daha büyük olan yahudi bir adamla dostluk kurar. Musa, İskenderiye 'de bar açtığını söyleyen kızını artık evine döndürmek amacındadır. Adriyen, çaresiz dostuna yardım etmek için İskenderiye' ye onunla gitmeye karar verir. Sonrasında karmaşık olay örgüleri ile kitap yorucu olmaya başlıyor. Akdeniz'in bir şehrinden diğer şehrine sürüklenmeye başlıyor Adriyen. Kahire, Beyrut, Şam... Kendisi gibi beyhude hayalleri olan insanlarla karşılaşıyor ve bu Akdeniz şehirlerinde sözde ona 'hayallerini vaadedecek' insanlar tarafından kandırılıyor. Bu kandırmacaların, insanların birbirini ilk fırsatta aldatma girişimleri insanlığa bakış açımı iyiden iyiye güvensiz konuma getirdi. Gittiği çoğu yerde kalıcı bir yaşam kuramıyor, kurmak istemiyor. Şam'da iyi bir iş bulmuş olmasına rağmen Hamlet 'in yazarını bilen kimseyi göremeyince bu şehir de ona dar geliyor. Kitabın en keyifli, karakteri en iyi anladığım bölümdü. Kitap sonlara doğru çok daha akıcı bir hâl almaya başlıyor. Özellikle dostluk hakkında çok güzel yorumlar var.
AkdenizPanait Istrati · Arkadaş Yayıncılık · 20181,912 okunma