2020 33. kitabı
Eylembilim Oğuz Atay ın son ve yarım kalmış kitabı. Bu yüzden başlarken bile duygusal başladım kitaba. Sanki Oğuz Atay son kez konuşuyor gibiydi benimle. Son cümlesinin bile yarım kalmış olması, bir düğüm bıraktı boğazımda. Oğuz Atay, sanki anlatılması imkansız gibi gelen hislerin, kağıtla can bulmuş hali gibi. Vedalaşması zor olacak, Günlük kitabını sona sakladım. Son kez konuşabilmek için belki de kendisiyle... Oğuz Atay'ın kitapları hep zor okunan ve kendimizi sorgulatan kitaplardı. Yakın arkadaşı Altay Gündüz'ün Oğuz Atay hakkında kitabın sonunda yazdığı yazıdan bir alıntıyla bitirmek istiyorum yorumumu. Bu paragraf Oğuz Atay'ı ve kalemini çok güzel özetliyor. "Roman ve öyküleriyle tanındı ülkemizde. Oysa Oğuz, her şeyden önce bir mühendisti ve hocaydı. İnsanları düşünmeye, sorgulamaya, kendileriyle hesaplaşmaya yönelten romanlar yazdı. Yazdıkları üzerinden düşünsünler, tartışsınlar, kendilerini tanısınlar istedi. Bu amaçla, romanlarındaki düşüncelere uygun anlatım teknikleri kullandı. "
EylembilimOğuz Atay · İletişim Yayıncılık · 20206,8bin okunma