2020 1. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2020 22:00
Yakın dönem siyasetini anlamak için kesinlikle okunmasını düşündüğüm bir kitap. 19. Yüzyıl siyasi tarihi ile birlikte okunduğunda genel olarak yakın dönem siyasi meseleler hakkında bir bilgi birikimi oluşuyor. Kitabı okurken fark ettiğim bir özellik; bir konu baştan sona bir başlık altında ele alındıktan sonra, konuyu ilgilendiren; hatırlanması gereken başka noktalarda, konu başlıkları altında yazarın kısa bir şekilde -genelde 1-2 cümle ile- diğer konuyu hatırlatması genel resmi daha iyi görmemizi ve olası unutkanlığın önüne geçip dönemi bir bütün olarak görmemize yardımcı oluyor. Kitap, olaylar arasında daha sağlam bir bağ kurmak için okurken dönüp diğer sayfalara yeniden bakmayı gerektirdiğinden birkaç günde okunacak bir kitap değil kesinlikle. Olayları daha iyi anlamak açısından zamana yayılarak okunması gerektiğini düşünüyorum. Kitabı sindire sindire, aceleye getirmeden okumanızı tavsiye ederim. Bazı yerlerde sıkıldığım ve "bu bilginin verilmesi ne kadar gerekliydi?" dediğim yerler oldu fakat bunların sayısı az. Genelde pek ilgimi çekmeyen konu başlıklarında olduğunu da söylemeliyim. "Bu konuya daha çok değinmeliydi" dediğim kısımlar olmadı, genel olarak yazar konuya gerektiği kadar değinmişti. Tam bir başyapıt. Yazarın anlatım tarzı hoş.
Tarih
20. Yüzyıl Siyasi TarihiFahir Armaoğlu · Kronik Kitap · 2019847 okunma