Puan vermedi·143 syf.··Beğendi
· Nadja | Andre Breton | Jaguar Kitap
#kitapyorumu
Yazarlık atölyesinde sürrealizm konusunu işlerken okumamız gereken ödev kitabımızdı Nadja. İtiraf ediyorum kitabın neredeyse yarısına kadar aşırı zorlandım. Bunun en büyük nedeni yakın kitapçılarda baskısını bulamayışımdı. Kitapyurdundan sipariş verdim ancak sitenin her zamanki yavaşlıklarına karantina süreci de eklenince kitap elime ulaşamadı. Benimse okumak için çok kısıtlı zamanım olunca mecburen pdf olarak okumak zorunda kaldım. Tüm zorluklara rağmen kitabı bitirdim ve ben bunları yazarken bile hala sipariş ettiğim kitap elime ulaşmadı.
Sürrealist Manifestosu’nun yazarı olan Andre Breton’un en çok okunan eseriymiş bu kitap. Yazarın dili anlaşılmaz ve kurduğu cümleler aşırı uzun olunca sık sık kitaptan koptuğumu söylemeliyim. Basılı eserden okumuş olsam kitabın ilk yarısındaki her sayfayı tekrar okumam gerekirdi ancak bu pdf kitapta çok yorucu olduğundan tekrar etmeden geçtiğim bölümler oldu.
Okurken zaman zaman gerçekten Nadja diye bir karakter var mı, yazarın kafasının içindeki hayali bir karakter mi diye sorguladım. Ancak kitabın sonlarına doğru gerçekten Nadja’nın varlığından emin oldum.
Yazara kurgudan dolayı sinir olmuş olsam da sonu beni üzdü doğrusu. Son elli sayfayı iyi bir şey olması umuduyla heyecanla okudum diyebilirim. Hatta son 70 sayfa kitabı en hızlı okuduğum bölüm oldu. Kitabı okumanız için tavsiye ederim ancak bu tarz felsefi kitaplar okumaya alışık olmayanlar için yorucu ve sıkıcı bir kitap olabilir. Ama bitirdiğinizde damakta bıraktığı o tat çok hoşunuza gidecek.
Felsefe ile aranız nasıl, bu tarz kitaplar okurken neler hissediyorsunuz? Benimle paylaşırsanız sevinirim, sevgiyle kalın.