2020 91. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2020 11:12
Aziz Nesin'i nasıl anlatsam, nereye koysam hiç bilmiyorum. Ama sevdiğim yazarlardan ilk üçtedir her zaman. Kendimi muhalif olarak gördüğüm için olabilir belki de. Ne de olsa muhalif olunmuyor doğuluyor :))) Mizah çok zor bir iştir bana göre, ince bir zekâ gerektirir. Mizah ile hakaret arasındaki o ince çizgiye dikkat etmek lazım. Ve bunu en iyi yapandır Aziz Nesin. Siyasiler bunu her ne kadar hakaret olarak görseler de mizahın dibidir Aziz Nesin'nin yaptığı. Zaten biz millet olarak asla eleştiriyi kabul etmeyiz. En büyük ozelligimizden ikincisidir. Birincisi ise her konuda bilgimizin olması. Kitaba gelirsek, yazdığı bir yazı yüzünden 10 ay hapislikten sonra 4 aylık Bursa sürgünündeki anılardan oluşur. Kitabın başından sonuna kadar tebessüm ederek okudum. Yaşadığı maddi manevi sıkıntıları nasıl trajikomik anlattığına bizim gibi kendisi de şaşırıyor aslında. Çok büyük acılar çekiyor ama en kötüsü ailesinden uzakta olması ve onlara yardım edememesi geliyor. Bunların üstüne bir de yakın arkadaşlarının onu görmezden gelmesi,onu görünce yolunu değiştirmesi ama yine de onlara hak vermesi çok büyük bir erdem. Her şeye rağmen iyi ki bu dünyaya geldin ve geçtin.
Bir Sürgünün AnılarıAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 20171,516 okunma