Çöllerin Kahramanı İnceleme
2020 48. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2020 19:29
[SPOILER] Seri gerçekten böyle noktalanmamalıydı. İlk iki kitap o kadar güzel gitmişti ki serinin son kitabı çok daha güzel olur diye düşünmüştüm, elbette kötü değildi fakat ne sonu tatmin ediciydi ne de olayların anlatımı. Bence yetersiz kalmış noktalar vardı. Ayrıca, ölmüş o kadar karakter varken tuttukları yas bile yeterli değildi. Ahmed'in yönetimine tutumu, Amani'nin öpücüğünü Shazad'a vermesi, Sam'in baştaki kaçmaya çalışı vesaire cidden yerinde olaylardı ama bence yazar ilk iki kitaba yaraşır bir son eklemeliydi. Cinler mesela daha iyi anlatılmalıydı. Birkaç sayfa önce cin enerjisi boşalınca Amani'nin öleceğini okuyoruz, Amani'ye bir yol sunuluyor ve Amani onu 'Amanice' bir yolla harcıyor. Bahadur'un onları kurtarması daha mantıklıydı, tüm cinlerin orada bitmesi biraz ütopikti bence. Seri boyunca cinler yardım etmedi hiçbir karaktere doğru düzgün ayrıca. Bir de, Sam benim favori karakterimdi ama Amani'nin iki gözyaşı dışında adı bile anılmaması aşırı canımı sıktı çünkü onları defalarca kurtaran karakterlerden biri Sam'di. Belki ilk iki kitap çok iyi olduğundan beklentim yüksekti ama bu son cidden canımı sıktı. Daha gösterişli bir şeyler bekliyordum ki 470 sayfada yazılanları aradaki uzun açıklamalar kısaltılarak bile 350 sayfada falan yazılırdı. Sonda olmasını beklediğim ve olmasaydı hoşuma gitmeyecek tek detay Ahmed'in yönetimi değiştirmesi ve Shazad'ın general olarak yönetime katılmasıydı. Kitabın genel akışında da eksik noktalar vardı bence. Çözülemez gibi gözüken sorunlar aniden çözüldü hep. Biraz olsun çabalamalarını okumak isterdim, ana karakter Amani olmasa bile diğer karakterlerin de iç dünyalarını biraz daha detaylı görmek isterdim. Yine de seri gerçekten okunmaya değer bir seri, İslam (?) öğeleri içeren kitaplar genelde ilgimi çekmezdi ama yazar
Çöllerin KahramanıAlwyn Hamilton · Dex Yayınevi · 2019106 okunma