2020 88. kitabı
Şiir tadında bir Âdem ile Havva hikayesi, Habil ile Kabil manzumesi... Damağımda ve hafızamda kalan leziz tadı ile #okudumbitti diyorum. Adem’in dünyaya inişi ve merakı, heyecanı,telâşı... En nihayetinde yalnızlığı ve yalnızlığının son noktası Havva ile karşılaşması... Ona bakışı... Yasak elma sonrası Allah’a yakarışları... Şeytanın sırrı... İçine hasetlik çöken Kabil’in elindeki taş, Habil’in gözünde yaş, içinde masumluk... Cennet de cehennem de bizim içimizde , okudukça ve sevdikçe var olalım her iki cihanda, illâ... Ve; “Üç şey seçtiler cennetten çıkarmak için: Bir: Kelimeler İki: Aşk Üç: Annelik duygusu Kelimeleri Âdem yanına aldı, annelik duygusunu taşımak Havva’ya kaldı. Ama aşk çok ağırdı ikisinin de aşkı tek başına taşıması mümkün olmayınca, ikisinin zembili de aşkı bir başına kaldıramayınca, bölüştüler yükü. Yarısını Âdem sırtlandı, aşkın yarısı Havva’ya kaldı.” Onlar gibi aşklarını sırtlananlardan olalım her daim... Bütün insanlığın hikayesinin Adem’de özetlediğini hissettiren ve fark ettiren etkileyici bir eser. Huzur arayanlara şiddetle tavsiye
Lâ: Sonsuzluk HecesiNazan Bekiroğlu · Timaş Yayınları · 202114,6bin okunma