Ömür az , sefer uzun , yol tedariki yok, kuvvet ve kudret yok, acz-i mutlak gibi elîm elemlere maruz kalmaktır . Öyle ise , bu gaflet ü nisyan nedir? Deve kuşu gibi başını nisyan kumuna sokar , gözüne gaflet gözlüğünü takarsın ki Allah seni görmesin . Veya sen onu görmeyesin . Ne vakte kadar zâilat-ı faniyeye ihtimam ve bâkiyat-ı dameden tegafül edeceksin?
Sayfa 107
Arkadaşım bu kitabın kırmızı ciltli olanını bende okumuştum ve sonra bu kitabı atmıştım niçin biliyormusun çünkü kimin kimden hadis topladığı belli değil uydurma hadislerin nasıl oluştuğunun bizzat örneği bu kitapta var ha zaman kıymeti bazı yerlerde güzel örnek var ama fakir fukaralar yaşıyormu diye düşünmeyen alim bozuntularını örnek vermiş gece gündüz hadis yazan doğruluğu bile şüphe götürür
Kuranda gezin görün yarattıklarıma bakın der bunlar gece gündüz uydurma hadis yazmış ve yazarda bunları örnek göstererek güya zamanın kıymetini anlatıyor ironiye bak beni yanlış anlama ben de bir şeyler öğrenirim diye aldım kitabı ama iyiki almışım ali şeriatinin bir kaç cümlesini sözünü oku bana hak vereceksin