İyileştiren Alışkanlıklar, yavaşça, sindirerek, bazı bölümleri tekrar tekrar okuduğum, pasajların altını çizdiğim, içselleştirdiğim bir kitap. Kitabı okurken o kadar çok not aldım ki tam olarak nereden başlayacağımı bilemiyorum. Kitabının konusunu ve bu konunun bizim için önemini anlatmak için kitaptan bir alıntıyla başlayayım.
"Davranışlarımızın yaklaşık %40'ını neredeyse her gün tekrarlıyoruz, bu yüzden alışkanlıklarımız varlığımızı ve geleceğimizi şekillendiriyor. Alışkanlıklarımızı değiştirirsek, hayatlarımızı da değiştiririz."
Yazar, alışkanlıklarımızı nasıl iyiye yönelik değiştirebileceğimizi ve bazı insanların olumlu alışkanlıkları benimsemede neden bu kadar iyi olduğunu anlatırken, diğerlerin neden bunu başaramadığını sebepleriyle ve çözüm önerileriyle anlatıyor. Kitap, gerçek dünyadaki örneklere dayanan pratik tavsiyelerle dolu.
Çoğu insanın geliştirmek istediği yedi temel alan belirlemiş: Sağlıklı beslenme, Egzersiz, Finans, Dinlenme ve Rahatlama, Başarılar, Dağınıklık ve İlişkiler. Bu alanlar üzerinden bir yapı kurulmuş.
Alışkanlıklarımızı yeniden yapılandırmak oldukça zorlu bir yolculuk. Alışkanlık oluşturma tekniğinin büyük bir kısmı kendinizi daha iyi tanımaktan geçtiği için zaman zaman boşluğa düşebiliyorsunuz. İşte yazar tam da bu noktada devreye girip; önerileri, anlatımı, yorumları ve sunduğu tekniklerle size bu zorlu yolcukta eşsiz bir rehber oluyor.
Anlatım dili olarak samimi ve gerçekçi bir yazı stiline sahip. Hiçbir noktada kendime ders verildiğini, parmak sallandığını veya bunalmış olduğumu hissetmedim. Ama en önemlisi, kitaptaki önerilerin mantıklı ve günlük yaşama dahil edilebilecek gerçeklikte olmasıydı.
Kitap gerçekten etkileyici ve ilham vericiydi. Alışkanlıklarını geliştirmek isteyen herkese şiddetle tavsiye ederim.
Detaylı olarak incelemek için: bit.ly/2E4S3r8
Bir bakıma kişisel gelişim kitabı diyebilir miyiz, kişisel gelişim kitapları tercih etmiyorum şu sıralar, mutlaka okunmalı diyorsanız listeme almayı planlıyorum