2020 110. kitabı
.Nazim hikmet bir siirinde şöyle söyler : ."Kimi der ki kadın Uzun kış gecelerinde yatmak içindir. Kimi der ki kadın Yeşil bir harman yerinde Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir, Boynumda taşıdığım vebalimdir. Kimi der ki hamur yoğuran. Kimi der ki çocuk doğuran. Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal. O benim kollarım, bacaklarım, başımdır. Yavrum, annem, karım, kızkardeşim, Hayat arkadaşımdır." . İşte bu güzel tanımlamaya uyan ve kadına ait tüm tabuları yerle bir eden güzel bir kadın var bugün sayfamda; Gülse Birsel . .mizahi yönü çok güçlü olan yazar bu kitapta da bu özelliğini çok bariz bir sekilde vurgulamış .içinde aynı zamanda düşünmeye yönlendirip ince espriler barındıran ,güzel ,otobiyografik ,mizahi bir övgü ve yergi kitabı olmuş diyebilirim . ..evet kitabi okurken güldüm ama tıpkı hababam sınıfını izlerken güldüğüm gibi ...aslında bazı bölümlerine oturup ağlamak gerekirdi ,öyle bir gülmek ... .kitapta dünya siyasetinden ülke siyasetine ,tiyatroya ,filme ,kentlesmeye ve bir çok konuya dair herşey mevcut ,yazar toplumcu kişiliğini çok güzel bir şekilde eserine yansıtmış ve bir çok noktaya mizahi olarak değinmiş Sohpet havasında geçen güzel bir kitap .tempolu hayat yolculuğunda biraz soluklanip "neler oluyor ?" Diye sormak isteyen ,hem eğlenmek ,kafa dağıtmak hem de oturup biraz düşünmek isteyen herkese tavsiye edebilirim . Alıntı paylaşacak olursam ; ."bu kitapta hem ülkeyi yönetmeye talip olduğum bazı siyasi yazılar ,hem de politikayla hiic ilgisi olmayan makaleler bulacaksınız .misal ilk bölümde otobiyografimi kaleme aldım .henüz genç bir kız olduğum için 7 yazıda bitti .gülecek birşey yok ,daha espri yapmadım !" . .bu kitabi kaleme alarak bana guzellikler katan @gulsebir e ve basımını gerceklestiren @dogan_kitap a teşekkür ediyor ve kitap vesilesiyle büyük usta #gazanferözcan i rahmetle anıyorum . . . .#gulsebirsel #memleketibenkurtaracagim #siyaset #komedi #mizah #kitaphanim #kitaptavsiyesi #okudumbitti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Memleketi Ben Kurtaracağım!Gülse Birsel · Doğan Kitap · 20161,393 okunma