2022 37. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2022 16:50
Gabriel Garcia Marquez'in okuduğum ilk kitabıydı. Küçük bir kasabada geçen bir namus cinayetini konu alıyor. Kendisinin de en iyi romanım diye bahsetmiş olduğu" Kırmızı Pazartesi" zaten bilindiği üzere nobel ödülü alan bir eser. Kitabın ilk sayfasında kimin öleceğinin bilinmesine rağmen sakın sıkıcı bir kitap diye düşünmeyin aslında konu cinayetten çok tam bir toplum analizi orada ki yasayan insanların olaylara verdiği tepkiler cinsiyet ayrımcılığı ve yapılan namus dışı olayların üzerinin kapatılması konusu işleniyor akıcılığından hiçbir şey kaybetmiyor ve kurgusu ile sizi hayran bırakıyor. Konusunun ayrıca bir özelliği ise yazarın küçükken yaşadığı kasabada benzer bir olayın yaşanması ve yazarın bu cinayetten etkilenerek bu eseri kaleme almasıdır. Kitabı okurken günümüzde yaşanan namus cinayetlerine çok benzettim. Kasabada, plânlanan bir cinayet var orada yaşayan herkesin haberi var ama hiç kimse müdahale etmeyip sadece olan bitene seyirci kalıyor. Haksızlığa tahammülüm yok, o yüzden okurken çok etkilendim. Sorularla dolu bir kitap suçlunun kim olduğu belli değil yazar bunu bizim bulmamızı istemiş. Herkesin kendi vicdanıyla vereceği cevaplar olucak siz olsanız kimi suçlardınız? yada kim masum cevaplar sizde ..okuyun okutun Kırmızı Pazartesi Gabriel Garcia Marquez
Kırmızı PazartesiGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202595,4bin okunma