Başlığı Nastasya' ya adıyorum
2020 43. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2020 22:38
Bu kitabı çok uzun bi zamanda okudum ondan dolayı ne kadar iyi yorumlarım tartışılır. Zevkle yaptığım çoğu şeye büyük bi ara verdiğim ve okuma hevesimin tamamen gittiği bi zamana denk geldi. Değişiklikler oldu fiziksel olsun, psikolojik olsun. Yine de ilerde aklımda kalması açısından az da olsa konuşmak istiyorum. Okurken isimleri sürekli karıştırıyordum ve google amcaya kim kimmiş diye sorup "Haa bu şu muyduu?" diyerek bitirdim. Aynı kişiye neden bu kadar çok takma isim kullanılıyor ki. Neyse neyse kitabın karakterleri hakkındaki düşüncelerime geçeyim. Prens Mişkin'in nasıl biri olduğunu nasıl anlatırım bilmiyorum. Çok saf, iyilik meleği gibi, heyecanlı ve bir çocuk gibi davrandığı sahnelere şahit olabiliyorsunuz. Başlayınca bol keseden konuşur. O konuşurken yorulmuyordu, ben de okurken dinlensin diye mola verdim mecbur. Nastasya Filippovna da deli kadının biri. Genel olarak karakterler çok ilginç geldi bana. Davranışlarından ne istediklerini anlayamıyordum. Seviyor musun sevmiyor musun kardeşim? Aşk kaçgeni var ortada tam anlamadım. Uzun uzun konuşmalar var. Aile, arkadaşlar birarada çoğu zaman. Belki dışarısı çok soğuk olduğu için herkes evdedir. Olabilir. Mümkün. Şuan mini dizisini izlemeye başladım. Daha iyi anlayabilmek için. Insanın gözünün önünü gelince parçalar daha rahat birleşiyor. Bitirene kadar olayların bazılarını unutmuştum. Toparlamaya başladım. Belki daha sonra tekrar düzenleme yaparım buraya.
BudalaFyodor Dostoyevski · Dionis Yayınları · 201731,5bin okunma