Petey
2020 12. kitabı
Kitabın ana karakteri olan Petey'in hayatını konu alan bir kitaptır. Petey yanlış teşhis sonucu zihinsel engellilikle karıştırılan serebral palsi (beyin felci) hastasıdır. Aslında bir çok şeyi anlamakla beraber hareket kısıtlılığı geliştirilebilen bir durumdur bu. Kitabın ilk kısmında Petey'in Akıl hastanesine gönderilerek Calvinle olan dostluğuyla başlayıp ordaki minicik dostlarıyla geçen sevimli olaylardan akıcı bir şekilde bahsedilmekte ve huzurevine yatırılışı ,dostlarından birer birer ayrılışından söz edilmekte. Kitabın ikinci kısmında ise Trevor adında yeni bir dost edinen Petey onunla iyi anlaşmakla beraber farklı hobiler edinerek güzel zaman geçiriyor. Tabi Trevorun ailesi buna pek olumlu bakmıyor ve başta ön yargıyla yaklaşıyorlar. Trevorun en son yaptığı sürpriz kitaba ayrı bir heyecan katıyor. Bu kitabı okumama vesile olan 14 yaşındaki kardeşimdi. Doğum gününde hediye ettiği bu kitabı bir kenara bırakmıştım ve"Bana oku çok beğeneceksin" demişti okudum ve gerçekten çok beğendim. Okumanızı tavsiye ederim ön yargıları kıran bir kitap. Saygılarımla
PeteyBen Mikaelsen · Beyaz Balina Yayınları · 20146,5bin okunma
1.271 Gösterim