Puan vermedi·157 syf.····Okunma: 25 Temmuz 2020 14:06 Ali Ural'ın okuduğu kitaplar üzerine yazdığı denemelerin bir araya geldiği kitap.
Ama bu kitapta sadece okudukları yok. Kitapların alt metinleri ve karakterlerin davranışlarının arka planları var. Dünya edebiyatından seçtiği kitaplarla Batı'nın kodlarını, insana ve tabiata bakışı üzerinden yorumlayarak birçok gizli alt metni açığa çıkarıyor.
Neler mi var içinde ? Robinson Cruose ile Hay bin Yakzan karakterlerinin karşılaştırılması ile beraber Doğu- Batı edebiyatının karşılaştırılması, Albert Camus’un yabancılaştığı kökü, Hamsun’un Açlık’la olan imtihanı, Tolstoy’un İvan İlyiç üzerinden ölümle hesaplaşması, Dostoyevski’nin aşağılanan karakterleri… Bittiğinde elinizde bir kitap listesi oluştuğunu farkediyor ve listedeki eserleri okudukça tekrar kapağını açmak üzere ayrılıyorsunuz Raf Ömrü’nden.