2020 31. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2020 01:21
KİNYAS VE KAYRA Okumuş olduğum roman 568 sayfalık kalınca sayılabililecek bir kitap. Ocak 2011 Yılında 11. Baskısı. Yazarın oldukça çok Amerikan mafya filmi seyretmiş olduğu kanaati uyandı bende. Neden derseniz kitabın hemen hemen hepimizin bir çok defalar seyretmiş olduğumuz Amerikan film senaryolarından hiçbir farkı olmadığı. Kitap Bana Şehrin Azizleri filmini biraz hatırlattı desem yalan olmaz.... Ayrıca kitap konusunun bir çok kısmının yurt dışında değişik ülkelerde ve çoğunlukla Afrika da geçiyor olması yazarın kitaba uluslar arası bir beğeni ve okuma çabası katması bakımından güzel bir düşünce. Kitabın birinci ve ikinci bölümleri oldukça hızlı ve hareketli olduğu her sayfada bir sonraki sayfada neler olacak diye merak uyandıran bir hızda geçtiği. Kayra’nın kendi beyin ölümü hakkında yaptıkları anlattıkları oldukça ilginç olmuş bence Kitabın üçüncü bölümü Kinyas’ın Türkiye’ye dönmesi ve temiz bir hayata başlaması biraz Türk filmi gibi geldi bana Kitabın sonunun çok çok mutlu olan insanlarla bitmesi….. Son olarak şunu belirmeliyim ki yazar eğer Osmanlı Devleti Lale Devri zamanında yaşasaymış oldukça ünlü şair ve yazar olurmuş, neden derseniz: oldukça süslü cümleler kurmakta çok başarılı olmuş. Bir kelime ile anlatacağı bir konuyu neredeyse bir sayfalık yazı ile anlatması… Yine de güzel bir kitap dı. Okundu bitti. Okumayan bişey kaybeder mi ? hayır. Okuyan bişey kazanır mı ? onu da okuyan arkadaşlar değerlendirir. Yukarıda yazdıklarım tamamen benim Kitap hakkındaki şahsi düşüncelerim olduğu kitap hakkında herhangi bir eleştiri yapmak haddimiz olmadığının bilinmesini rica ederim.
Kinyas ve KayraHakan Günday · Doğan Kitap · 202535,4bin okunma