2020 38. kitabı
Fırtına Fırtına namı değer "Prospero" @jaguarkitap yayınlarının serisine adını veren eser. Sheakespeare'nin hangi eserini okursam mutlaka ya tanıdık bir eser gelir aklıma ya da bir film. Konular o kadar genel o kadar kalıcı ki her döneme uygun bir yapısı var. Bunun en temel sebebi insani duyguları işliyor olsa gerek. Kıskançlık, hırs, cesaret, kahramanlık ve erdem. Sheakespeare eserlerini ölümsüz kılan bir diğer konu da mutlaka bir yönümüze işaret edip bize ders vermesidir. Kitabın sonunda ya kötüler iyi bir davranış sergiliyor ya da iyiler bir şekilde kazanıyor. Tabi bu arada dildeki şiirselliği de unutmamak gerek. Tiyatro eserlerinde dinleyiciyi ve okuyucuyu estetik bir duyguya boğanda bu şiirsel dil olsa gerek. William Shakespeare'in son oyunudur Fırtına. Kitap, düklüğü elinden alınan Prospero ve güzeli kızı Miranda ile ıssız bir adada hayatını anlatır. Prospero abi tarafından ihanete uğrar. Prosper intikam almak icin yemin eder ve bu amaç için uğraşır. Dünyanın acı gerçeklerini, insanların nankörlügünü, iki yüzlülügünü, aşkın güzelliğini anlatan güzel bir tiyatro eseri..
FırtınaWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20198bin okunma