·376 syf.····Okunma: 30 Temmuz 2020 15:09 Thomas More’un, hayali bir ülkeyi anlattığı kitabı. Kitap karakterlerin sohbeti etrafında denizci olan ana karakterin gittiği bir ülkeyi anlatması etrafında şekilleniyor. Kitabın kaleme alındığı dönemi göz önünde bulundurduğumda Thomas More'un yaşadığı döneme göre oldukça ilerici fikirleri olduğunu söyleyebilirim. Yazarın “Ütopya” olarak anlattığı ülke yapısının günümüzde hala erişilebilen bir nokta olmadığını görmek de bu görüşümü destekler nitelikte. Yazarın görüşleri Hümanizmden izler taşıyor. Yazar kitapta kafasındaki ideal ülkeyi tasvir ederken kendi ülkesini de eleştiriyor. Ayrıca yazar kitabında toplumsal problemlere ilişkin çözüm yollarına da değiniyor. Üniversite yıllarında birkaç hocam önerdiği için uzun süredir okumayı istiyordum. Aslında itiraf etmeliyim ki kitaba başlarken sıkılacağımı düşünmüştüm. Ancak daha ilk sayfalardan kendine çekti ve okurken büyük keyif aldım. Farklı bir bakış açısı kazandırdı diyebilirim. Kısa sürede bitecek keyifli bir kitap olması nedeniyle okumanızı tavsiye ederim. Okuyacaklara keyifli okumalar :)