Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 29 Temmuz 2020 09:05 İşte size eğlenceli olduğu kadar düşündürücü öyküler ! Asimov' un beyin tokatlayan tarzını çok seviyorum . Zaten üzerinde düşünecek bir şeyler vermeyen kitaplar okunuyor ve hafıza boşluklarında kaybolup gidiyor. Ancak Asimov gibi yazarların kitapları öyle ince sorularla geliyor ki, isteseniz bile unutmak mümkün değil.
- Ölü Geçmiş
Geçmişi hem ses, hem de görüntü olarak tekrar izleyebilseydik ne olurdu ? İnsanlar doğru ile yanlış arasındaki bulanık alanda ne kadar vicdani seçimler yapardı, bu ahlaki sorun gündeme geliyor...
- Özgür Seçim
Bizim ünlü Multivac bir kez daha karşımızda. Bu defa bir tek alabildiğine sıradan seçmenin düşünce tarzı ile geleceğin başkanını tahmin etmek onun işi.
- Dördüncü Boyut
Siz siz olun, ne kadar mutsuz ve umutsuz durumda olursanız olun şeytanla anlaşma yapmayın.
- Çocuk Masalı
Fantezi dünyası mı artık çocuklar bile inanmaz.
- Sulak Bir Yer
Günün yoğunluğu başınız dönüp etrafınızdaki mucizeleri kaçırmayın.
Issız Gezegendeki Ev
Olasılıklardan birini seçin, sadece kendinize ait bir gezegende ev mi istersin ? Elbette ama dikkat olasılıkların kesişmesi sizi şaşırtabilir !
- Mesaj
Sen geçmişe gitsen ve bir mesaj bıraksan bu ne olurdu ?
- Tatmin Olmanız Garanti Edilir
Bir kez daha yakışıklı robot Tonny . Bu hikayeye kitaplarda üçüncü rastlayışım ve inanın komik olduğu kadar da hüzünlü.
- Cehennem Ateşi
Bir nükleer patlama mı izlemek istiyordunuz, en gelişmiş tekniklerle birlikte elbette buyrun ...
- Kıyamet Bürosu
Bilimkurgu yazarı kıyameti hayal ederse sonuç da böyle olur.
- Eski Mutluluklar
Robotların öğretmen olduğu bir zamanda, Tommy eski bir kitap bulur. Okuldan nefret eden Margie ve Tomy kitabı okumaya başlayınca, geçmişte insanların öğretmen olduğunu ve her çocuğun okul için bir binada toplandıklarını öğrenirler.
- Fıkracı
Yine multivac hikayede ama başrolde büyük usta var. Kafasındaki soru şu; fıkraların kaynağı ve amacı nedir ? Merak kediyi öldürür derler ama bu defa tehlike altındaki hayatlar değil.
- Ölümsüz Ozan
Geçmişten birini getirmek mümkün olsaydı ben Atatürk' ü getirirdim ama bakışlarındaki hüsrana dayanabilir miydim bilmiyorum. Sanki sesini duyuyorum; '' Ne yaptınız siz!!! ''
- Bir Gün
İşte Matrix filminin ana fikri.
- Düş Görmek Özel Bir İştir
Doğada kullanılmayan uzuvlar körelir öyle mi ? Sürekli hazır veri işleyen artık hayal etmek için kullanmadığımız beynimiz körelirse artık nasıl düş kuracağız?