2020 29. kitabı
Behçet'in, Yasemin'in, Ayla'nın, Ayşe'nin ve Nihavent Beste'nin yer aldığı beş hayat, beş hikaye. Her hikâyede farklı hayatlar. Ortak noktaları manav İhsan Amca. Aynı zamanda bizim için ise alınacak dersler bakımından önemli olan beş hikaye, beş hayat... . Her hikâyenin yeri bende ayrı ama içlerinden en sevdiğim hikaye sorulursa şayet Behçet'in hikayesiydi diyebilirim. Yaşadığı kayıplar, hayatta hep yenik olması, sevdiğinin yanından ayrılmamak için yurttan sonra bile aynı yerde yaşaması... Tüm bunların Behçet'i kendi kabuğuna çekişi. Sevdiği ile konuşmalarını planlamaları vb. Hepsini yüreğimde hissetttim. Beni çok etkiledi. Hele sonunda ah be Behçet dedim. Ah! . Ben kitabı okurken çoğu yerde Ah! dedim. Bazen mutluluktan, bazen üzüntüden çokça da şaşırmaktan. . Kendimden, çevremden parçalar buldum... . Aynı zamanda da yaşadıklarımızın perde arkasına değil kendimize odaklanırız. Bu durumlar da hep böyle 'Düşün'ce' olur... . Güzel bir dil kullanmış yazarımız. Okuyucuyu sıkmayan, okurken merak etmenizi ve üzerine düşünmenizi sağlayan bir dil ve kalem. Aynı zamanda da konunun temelini anlayabiliyorsunuz. Türk edebiyatında yerinin daha da güzel olacağını düşünüyorum. . Şunu belirtmeden yorumumu bitirmek istemiyorum kapak tasarımını da çok sevdim. Sıcacık bir mahalle. .. Tavsiye Ederim ❤.
DüşünceYasemin Ünlü · Müptela Yayınları · 202025 okunma