···Okunma: 05 Temmuz 2020 16:04 Haluk Dursun hareketli bir hayatı olmuş olan ve bol tecrübe içeren bir ömrün sahibidir, her ne kadar beklenmedik ölümü ile büyük bir kayıp olsa da yazdığı kitaplar ve makaleler ile yaşıyor. Bu kitap ölümüyle kızının derlediği makaleleri kapsıyor. Kitap A.F.Başgil'in Gençlerle Başbaşa eserini andırıyor. Fakat bana kalırsa o kadar vurucu değil, konular çeşitli ve daha hafif. Hocanın "Eşref Saati'nin Önemi"nden Siirt sabunlarına ve hatta Abdülaziz'in horozlarına kadar değindiği görülüyor. Ve Dolmabahçe Sarayı'ndaki horoz seslerinin de nedeni ortaya çıkıyor. Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Anabilimdalı'nda tarihçi olan Dursun hoca kelimenin tam anlamıyla bir münevver ve bu kitapta okuyucu bunu hissediyor. Ayrıca ben de şu bayram günü hocanın eserinde de belirttiği bayramlaşma şekillerini gerçekleştiremeyişin hüznünü hissediyorum. Kitabın 42.sayfasında hocanın Obama'ya Ayasofya'da bir noktayı işaret ettiği fotoğrafın konulması da hocanın muhtemelen destekleyeceği Ayasofya'nın ibadete açılması haberini görememiş olması açısından hüzünlendiriyor. Kısaca eser idealist bir ağabeyin okuyucusuna seslenişi ve hatta serzenişini sunuyor. Kitap kalın kağıttan fakat fotoğraflar kötü yerleştirilmiş şekilde ve siyah beyaz, bu biraz üzücü fakat mühim olan içerik olduğu için sorun olmuyor. #kitapşuuru