Çavdar Tarlasında Çocuklar
2020 90. kitabı
Kitap hakkında birçok kötü yorumla karşılaştığımda çok şaşırmıştım okuduğum zaman daha çok şaşırdım öncelikle bunu belirtmeliyim. Kitabın içeriği , üslubunu birçok kişi eleştirmiş ve gereğinden fazla abartıldığını söylemiş. Kitabı okuduğum zaman bu kadar kötü yorumu nasıl yapabildiler diye düşündüm ... kitaptaki üslup çoğu kitleye hitap etmeyebilir buna kesinlikle katılıyorum ama okudukça sayfalar ilerledikçe kesinlikle üsluptan daha öte bir anlatım görüyorsunuz . Kitap çok anlamlı ve anlatılmak istenilen çok konu çok başarılı bir şekilde anlatılıyor. Bu kitap kesinlikle bir cocuğun bir süre yaşadıklarını anlatmıyor çok daha fazlası var.. Kitapta bir çocuğun hiçbir yere uyum sağlayamadığını , her yerden atıldığını , herkes tarafından eleştirildiğini ve kötü bir hayat yaşamayı seçtiğini görüyorsunuz kitabı bırakmayıp okumaya devam edin ne okuyorum ben bu nasıl kitap demeden devam edin kitabın sonunda aslında içinde bulunduğumuz zamanın kötü sözcüklerine , kötü niyetlerine , haksızlıklarına , hoşgörüsüzlüklerine tahammül edemeyen bir çocuk göreceksiniz. Küçük bir çocuğun herkesin en iyi okul olarak bahsettiği okulunda neden durmak istemediğini görünce o küçük çocuk sizlere anlatınca her şeyi çok iyi anlayacaksınız. Ayrıca kitap o kadar sade bir dille ve akıcı olarak yazılmış ki birçok kitaptaki yersiz betimlemelerin hiçbirini görmeyeceksiniz. Bunun için yazarı tebrik etmek gerekiyor. Kesinlikle okumalısınız anlatılmak istenilen günümüz , günümüzün insanları ve bunları fark etmiş olan bir çocuk.
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,3bin okunma