·112 syf.··Beğendi
···Okunma: 08 Eylül 2025 04:21 Bu kitabı okumuştum fakat içeriğini hatırlamadığımı farkedince tekrardan okuma ihtiyacı hissettim.
İlk okumamda beğenmiştim. İkinci okumamda da beğendim ama daha içselleştirerek ve sindirerek okuma fırsatı elde etmiş oldum.
Kitap birkaç hikayeden oluşmaktadır. İlk hikayesi adından da anlaşılacağı üzere İnsan Neyle Yaşar'dır.
Her hikayede belirli bir olay, akış ve bitiminde düşündürücü mesajlar içermektedir. Verilmek istenen belli bir mesaj elbette vardır ancak yazarın bizim de kendi içimizde tamamlamamızı istediği yerler vardır. Bu özellikle İnsan Neyle Yaşar kısmında dikkatimi çekti ve bu düşündürme olayı hoşuma gitti.
Okunması anlatım ve sayfa sayısı olarak yorucu bir kitap değil aksine rahat anlaşılabilir, sıkmayan bir kitap.
İkinci kez okuduğuma kesinlikle pişman oldum. İyi ki okumuşum. Herkese de okumayı tavsiye ederim. En azından bir Tolstoy eseri okumuş olmak isteyenlere..