2020 34. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2020 13:35
Nöron nöron nöron... Fazla nöron yüklemesinden nöronlarım infilak etmiş olabilir. Ama elimde kalan son nöronlarla bir kaç cümle yazmak istiyorum.Romanı sinirbilimsel bilgilerle sentezleme gayretiyle çok fazla bilimsel kavram kullanması; fantastik bir kurkuya yakıştıramadığı Türk isimlerini bir iki harf değişimiyle yabancı isim havasına sokma çabası; editör eli değmemişçesine göz yoran anlatım bozuklukları ve sürekli tekrar eden "bundan henüz haberi yoktu" tarzındaki söz kalıplarına rağmen yazarın akıcı ve sade dili ile kendine bağlayıp iki günde bitirilmesini sağlayan ilk nöroromanı. Kitapta da iki sefer adı geçen Koku romanını daha önce okumamış olsaydım çok farklı bir kurgu diyebilirdim ama her cümle her betimleme bana o kadar tanıdık geldi ki kitabı gözümde bi tık basitleştirdi. Yine de akıcı üslubu ile keyifle okuduğum romanın yeşilçam tadındaki sonu beni hayal kırıklığına uğrattı. Bir hocamızın "gerçek hayatta tesadüflerle karşılaşabilirsiniz ama kitaplarda tesadüfler inandırıcı olmaz" sözünde ne kadar haklı olduğunu anladım. Sonunu bağladığı tesadüfler silsilesi romanı anında gözden düşürüp bu mudur dememe sebep olsa da yarım kalmış öyküyü tamamlamak adına hemen ikinci kitaba başlamak istiyorum. Umarım benzer tesadüflerle hayal kırıklığına uğramam.
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919,1bin okunma