2020 81. kitabı
#okudumbitti #oğuzatay #oyunlarlayaşayanlar #109sayfa Selam kitap canlar. Oğuz atay okumak bir ayrıcalıktır diyenler o kadar haklıymış ki.. Korkuyu beklerken kitabından sonra okuduğum ikinci kitabı oldu oyunlarla yaşayanlar.. Aslında bu kitap o çok sevdiğim tiyatro metinlerinden biri. Sahnelenmişte üstelik. Bulabilirsem tiyatrısunuda izleyeceğim. Birkaç alıntıyla kitabı yorumlayacağım detay vermek istemiyorum ama şu kadarını söyleyeyim bir kitabın finali bu kadar mı etkileyici, bu kadar mı güzel olur dedim kitabın son sayfasını kapatırken. Sevgiyle ve kitapla kalın.. "Oyun bitti seyirciyi selamlayacağız" "Dünyanın hiç bir yerinde serbest telebbüs böyle birdenbire heyecanlanarak işçilerini meyhaneye götürmez" "Gerçeği gizleyemezsin saffet" Saffte"Evet, en münasebetsiz zamanda ortaya çıkar" "Kendimi rezil mi ettim ey insafsız insanlar? Fakat gerçeğin yanında benim ne önemin var?" "Büyük kaderlerin vahşi çağrısına kulaklarını tıkayanlar Kadriye ya da Dilaver olmak zorunda" "Bu evde yaşadığımı unutmak için içiyorum" ne acı değil mi?? "Büyük kalpler nedense çok zayıf oluyor."
Oyunlarla YaşayanlarOğuz Atay · İletişim Yayınları · 202011,6bin okunma