Karanlığa Bir Mum Yakmak
2020 5. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2020 14:50
Dün bitirmem gereken kitabı okuyup bitirmiştim. Bugün içinde İdealist Öğretmen kitabını seçmiştim ancak dün elektriklerin kesilip uzun süre gelmemesi bİ 50 sayfa kadar okumama vesile oldu. Bir eğitimci olarak okurken yazara katıldığım, yazarlarla paralel düşündüğüm birçok konu bulunmakta. Okurken bi acı anı geldi aklıma.Bir arkadaşım öğretmenlik stajı yaparken meslek lisesindeki bir hocanın " Hocam bunlar meslek lisesi zaten çok uğraşmayın." tarzı cümle kurmuştu arkadaşıma. Arkadaşım da çok üzgün bir şekilde bana gelerek anlatmıştı. O öğretmenin derslerine giren öğrencileri düşündüm.Çoğu da içinden "Ya zaten bizden bir şey olmaz" diyerek karamsarlık dünyasının tapulu sakinleri olmaya başlıyorlar ve içlerindeki ışık sönmeye başlıyor maalesef. Kahraman olmak için süper güçlere ihtiyaç yok bence cehaletin zifiri karanlığına bir mum yakmayı başarabilenler de kahramandır. Bu nedenle her eğitimcinin kahraman olması gerektiğini düşünüyorum. Bir millet olarak unutmamız gereken şey; "En büyük savaş,cahilliğe karşı yapılan savaştır."(Mustafa Kemal Atatürk) Bu nedenle kitabı sadece eğitimcilerin okuması değil herkesin okuması gerektiğine inanıyorum.
İdealist ÖğretmenGrigory Petrov · Koridor Yayıncılık · 20177,8bin okunma