Kader
2020 108. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2020 18:27
Kitabın konusu; #arkakapakyazısı Aynı evdeki 3 farklı kadının kesişen yolları ve 3 farklı hikayesi... İpek; Kader'inden, kendinden ve İstanbul'dan kaçıp bir iç Anadolu kasabasında, cok sevdiği anneannesinin yanında huzuru ararken bambaşka hikayelerin içinde bulur kendini. Nazlı; İpek'in anneannesi, sığınağı, sırdaşı... Kader'siz bir anne, bir eş. Tarifsiz acılarla yoğrulmuş ölümsüz bir aşk hikayesinin başrolü. Döndu; babalarının evlattan saymadığı beş kız kardeşten dördüncüsü, kocasının yaşlı bir Alman kadınla evlenmek için boşamak istediği taze gelin ve Kader'in daha nice oyunlarını alt etmiş bir Anadolu kadını... Ve Kore Savaşı'ndaki kahraman asker Cumhur, bir buçuk asırdan fazla yaşayan Zaro Ağa ve Mustafa Kemal'in içinde uhde kalan bilinmeyen aşkı... ... Kitap bir çok duyguyu içinde barındırıyor. Ruhsal betimlemeriyle dikkat çeken kitap, hikâyeden hiç kopmadan kahramanları tüm çıplaklığıyla okurun zihnine nakşediyor. Yazarın ilk romanı olmasına rağmen harika bir eser çıkarmış olduğunu belirtmek isterim. ... İpek'in hamile olması ve bebeği kabul edip etmemesindeki tereddüt, anneannesinin rüyaları ve dolabında sakladığı gizem, Döndü Hanımın eşinin yaptığı rezillikler beni kitaba daha çok çekti. Sürekli bir merak halinde kitabı okumaya devam ettim. Eee şimdi ne olacak diye diye kitabın sonuna geldim. İlginç bir eserle karşı karşıya olduğunuzu belirtmek isterim. Ben okurken keyif aldım sizlerede tavsiye ederim. Alıntılar; "Her insan biraz yabancıdır. Her insanın içinde; Yıllardır biriktirdiği sırları taşıyan Ve uygun bir kişi tarafından Uygun bir zamanda açılmayı bekleyen mavi bir dolabı vardır." "Bazen bir hüzün doğar gecelerime, Göğsümün ortasındaki tanımsız boşluk gibi. Umutsuzluğum duvarlar örerken hayallerime, Işığı aradığım yer yeldanın en karanlık dibi."
KaderÜmit Gürbüz · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202032 okunma