Zweig'den güzel bir eser daha. 18 yaşında bir üniversite öğrencisinin hala büyümemiş olmasına binaen hayatında vuku bulan problemler kendini aşağılık görme ve bunların hepsiyle beraber hayatın zehir olmasını işliyor. Ta ki 13 yaşındaki hasta kız ile tanışana kadar.
Bazıları bu yaşa takılmış ama bu doğru değil. 1942 yılına kadar yaşamış biri için o yaş tabiîdir. Hatta bizim için de öyleydi.
i.hizliresim.com/lAUy50.png
1938 yılında Atatürk sağ iken çıkan kanun budur. Yani bunun pedofili ile falan alakası yok.
Bırakın 1938'i şu anda cinsel rüşt yaşı Japonya'da 13, Almanya ve İtalya'da 14 diğer Avrupa ülkelerinde de bundan pek farklı değil. Yani yaşadığı zamanı ele alırsak pedofili muhaldir. Çünkü o yaşlar toplum normu (hala aynı Türkiye dışındaki ülkelerin çoğunda). Buna bir örnek bu hikayenin gerçek olduğunu ve Almanya'da olduğunu düşünelim. Kız 1 yaş daha büyüdükten sonra yani 14 yaşına girdiği vakit (günümüzde) rıza ile cinsel ilişkisi YASALDIR. Bunu da belirtmek istedim. Bazıları dönem şartlarını es geçmektedir. Bu mühim yer tutar. Zira Zweig'e pedofili diyerek şayet dönem şartlarını, dönemin normlarını umursamıyor ise yukarıdaki attığım kanunu da pedofiliye cevaz veren bir kanun gibi görecektir ki bu hem mantığa aykırıdır hem Atatürk'e hakarettir.