Puan vermedi·160 syf.··Beğendi
···Okunma: 10 Ağustos 2020 11:39 Huzur dolu kişiliğimle bu kitabı okumaya başladım:)Livaneli beyefendi olay bağlantılarını başlık başlık yapmayı tercih etmiş.Bazı kısımlarda bağlantıları kaba ifade edecek olursam "alakasız"buldum.Bilakis alakalandığım ve dikkatimi celbeden kısımlarda vardı elbet,inkar edemem.Bunlar; ezidi adlı bir inanç topluluğunun var olduğu şeytana tapma olarak tanınmasının aksine iyilik-kötülük karışımlı Melek Tavus'a tapındıkları.Marul ve mavi rengi kerih (hoş olmayan) ve yasak olan bir şey olarak gördükleri anladığım kadarıyla..Ezidi soylu Melek Naz'ın inancı dolayısıyla hayatının her aşamasında farklı eziyetlere maruz kalması gibi devam ediyor.Ardından hüseyinin kankisi bu mevzuları hüseyinin vefatı sonrasında derin bir şekilde araştırıyor.Araştırmalarına değinmeyeceğim okuduğunuzda rastlarsınız büyüsü bozulmasın! Sanıyorum düşünce dünyamda bir fırtına koparan bir ilgimi çeken yanı olmadı.Kitab repertuarına almanızda sakınca yok ama almasanızda büyük kaybınız olmayabilir.Okumayı düşünenlere şimdiden keyifli okumalar! Ha bu arada bu platformu bize lütfeden 1K ekibimize sonsuz şükranlar ve sevgilerimle..