2020 9. kitabı
Bu aşk değil bir zehir.Acı ama tatlı,umut dolu ama umutsuz.(Werther gibi sevmek) eğer birini ne kadar sevdiğinizi abartmak istiyorsanız;ben seni werther gibi sevdim deyin.Nasıl tabir ediyordu Werther;Kainat silindi ve etrafımda bir tek o kaldı.Karşılık bulunamayan sevgi,ilgi,heyecan.Kitap tamamen hüzün ama buraya alıntıladığım paragraf tam bir... nasıl tabir edilir bilmiyorum ama çok hüzünlendiğim bir kısımdı,Werther notunda şöyle diyor; Bu giysiler içinde, Lotte, gömülmek istiyorum, onlara senin elin değdi, kutsandı; babandan da bunu istedim. Ruhum, tabutun üstünde süzülüyor. Ceplerim aranmasın. Seni ilk defa çocukların arasında gördüğüm zaman göğ- sünde taşıdığın bu soluk kırmızı fiyong - ah, çocukları bin defa öp ve onlara talihsiz arkadaşlarının yazgısını anlat. Sevimliler! çevremde fıkır fıkır kaynaşıyorlar. Ah, nasıl kilitlendim sana! ilk andan itibaren seni b ırakamadım! - Bu fiyong benimle birlikte gömülsün. Doğum günümde onu bana armağan ettin! Bütün hepsini nasıl da içime çektim! -Ah, yolun beni buraya getireceğini düşünmedİm! - - Sakin ol! yalvarıyorum, sakin ol ! - Dolduruldular - On ikiyi vu- r'uyor! Öyleyse tamam! - Lotte! Lotte, elveda! elveda! Evet (onlara sesin elin değdi) herşeyi anlatıyor.
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024149,9bin okunma